torsdag 3 december 2009

Läste just tidningen.......

Och fram till att läkare är inte mycket att lita på. Kolla bara dem här två artiklarna...

Sjukhus förväxlade sprutor

Relaterat

En patient på Uddevalla sjukhus fick en spruta med insulin i stället för en lösning som får blodet att inte koagulera. Nu får sjukhuset kritik av Socialstyrelsen.

Förväxlingen berodde på att öppnade ampuller med olika innehåll, men liknande utseende, förvarades i samma låda. Patienten fick sprutan just innan hon skulle åka hem tillfälligt. Misstaget upptäcktes efter någon timma. Då hade patienten redan hunnit ringa SOS och fördes åter till sjukhuset för att få intensivvård, skriver Bohusläningen på nätet.

Okej sprutor kan säkert förväxlas lätt, men stackars den här karln säger jag bara han hade otur.....Jag syftar på nästa rubrik....


Läkare steriliserade fel man

Mannen var inne på mottagningen för att ta vävnadsprov. I stället blev han steriliserad. Västeråskliniken som förväxlade patienterna får nu kritik från Socialstyrelsen.

Det var i juni i år som mannen i 60-årsåldern var inbokad för så kallad prostatabiopsi vid mottagningen. Väl på operationsbordet kontrollerades inte hans identitet och förväxlades då med en annan patient som skulle steriliseras.

Misstaget upptäcktes först efter ingreppet när läkaren förklarade för patienten vad som gäller efter en sterilisering.

Händelsen Lex Maria-anmäldes till Socialstyrelsen som konstaterar att det bör finnas säkra rutiner för identitetskontroll.

Den läkare som utför själva ingreppet ska alltid först försäkra sig om att patienten vet vad en sterilisering innebär samt står fast vid sin begäran om ingreppet.

Berörd personal har därför inte uppfyllt de krav som ställs i allmänna råd och föreskrifter.

Socialstyrelsen anser vidare att ”det är särskilt allvarligt att avstå från identitetskontroll vid en sterilisering” men att mottagningen dragit lärdom av händelsen och även vidtagit säkerhetshöjande åtgärder.

Ärendet är därmed avslutat.

Den kritiserade läkaren säger till VLT att han inte har någon kommentar att ge.



Okej han var 60 och har nog redan barn men ändå va!
Knappt så man vill gå och vaccinera sig man vet aldrig vad man får.
Det kanske är tur att vaccinet tagit slut. skoja bara skulle tagit sprutan i tisdags men då jag jobbar sent så hann liksom vaccinet ta slut! Gör ett nytt försök på fredag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar